متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/08/22
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چای سفید سالم ترین چای گیاهی

نوشیدن چای در ایران و کشورهای آسیایی بسیار رایج و متداول است. این نوشیدنی انواع مختلفی دارد که به‌طورکلی به دو دسته  چای میوه‌ای و گیاهی  تقسیم می‌شوند. چای‌های گیاهی یا دمنوش‌های گیاهی به علت خواص متعددی که دارند در معرض توجه­ها قرار می‌گیرند

به‌طورکلی از بوته چای چهار نوع چای فراوری می‌کنند که هر یک از آن‌ها به دلیل تفاوت در نوع برگ و روش فراوری‌شان خواص متفاوتی دارند. چای سفید یکی از همین چای‌هاست که خواص و طعم لطیف آن سبب شده تا به یک نوشیدنی محبوب تبدیل شود.

برگ‌های چای سفید از جوان‌ترین برگ‌های بوته چای چیده می‌شود؛ امروزه چای سفید یکی از سالم‌ترین انواع چای‌ گیاهی شناخته می شود، این چای سرشار از آنتی‌اکسیدان است که وجودشان مانع از آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد خواهد شد و از بروز برخی بیماری‌ها مانند مشکلات قلب و عروق جلوگیری کند.

 همچنین این ترکیبات سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ریسک ابتلا به بیماری های خودایمنی را کاهش می دهد.  نتایج پژوهش‌های فراوانی نشان‌دهنده آن است که عصاره چای سفید باعث مرگ سلول‌های سرطانی در بدن به‌ویژه در ریه و روده بزرگ خواهد شد.

همچنین نوشیدن چای سفید پیری را به تعویق می‌اندازد زیرا  آنزیم‌های الاستاز و کلاژناز که به‌خوبی در ترکیبات چای سفید یافت می‌شوند  به پوست‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند تا بافت خود را زودتر ترمیم کنند و به شادابی و جوانی پوست کمک کنند و عوارض پیری پوست و افزایش سن را کاهش ‌دهد. چای سفید با دارا بودن خواص ضد پیری، در کاهش روند پیری زودرس بسیار مؤثر است.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که چای سفید می‌تواند به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به دیابت کمک کند و حساسیت به انسولین را افزایش دهد. بنابراین مصرف این چای می‌تواند پایین آوردن سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین موثر باشد.

 این چای می توانند مشکلات خلق و خو را در افراد مختلف رفع کنند. این چای می تواند قدرت تمرکز را در افراد مختلف بالا ببرد و به تقویت حافظه آنها کمک کند و به افراد در مقابل ابتلا به آلزایمر کمک کند.

قابل ذکر است که کافئین بسیار کم موجود در این نوشیدنی می تواند به خوبی خستگی های روانی روزانه را از بین ببرد. ناگفته نماند که مصرف به اندازه و متعادل این نوشیدنی می تواند به افراد در رفع استرس و اضطراب کمک کند و سبب ایجاد آرامش در آنها شود.

این چای دارای کافئین کمی است، اما نوشیدن مقدار زیادی از آن، می تواند سبب حالت تهوع، سر گیجه، بی خوابی های شبانه و سردردهای میگرنی در افراد مختلف شود. به طور کلی افراد کم خون و خانم های باردار نباید از این نوشیدنی استفاده کنند./ف.نوروزی فرد

«زهرا مصلی نژاد» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 112648
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید